Sport
3 augusti 2017 12:22

U25-ryttarna till Göteborg uttagna

Nu är det klart vilka ryttare som får representera Sverige i Lövsta Future Challenge International i hoppning och dressyr under EM i Göteborg i slutet av augusti.

U25-ryttarna till Göteborg uttagna
Irma Karlsson och Ida vd Bisschop är nyblivna svenska mästare och blev ett självklart val för lagkapten Henrik Ankarcrona när det var dags att ta ut U25-ryttarna till Lövsta Future Challenge International. Annelie Frank

Två hopp- och tre dressyrryttare ingår i den svenska truppen och totalt kommer 32 ryttare till start i Lövsta Future Challenge International under EM i Göteborg. Det här berättas i ett pressmeddelande.

Det handlar om tolv dressyrryttare och 20 hoppryttare från tio olika nationer gör upp på Ullevi.

Svenska dressyrekipage:
Denise Ljungqvist/Soega
Isabella Tovek/Weltliebe
Lina Dolk/Biggles.
Reserver är Alva Lander, Emma Jönsson och Cecilia Bergåkra.

– Jag tycker att det är helt otroligt att vi har sådan bredd på våra U25-ryttare att vi både kan fylla platserna i Göteborg och skicka ett lag till EM som går veckan efter, säger Tina Due-Boje, chef d’equipe för de unga svenska dressyrryttarna i pressmeddelandet.

Svenska hoppekipage:
Irma Karlsson/Ida vd Bisschop
Karin Martinsen/Quantos 

– Jag har aldrig varit på ett mästerskap tidigare, och jag ser väldigt mycket fram emot att få rida på den stora mästerskapsbanan, säger Irma Karlsson.

 – Det är två väldigt intressanta tjejer som visat framfötterna under året. Irma är ju rykande het efter sitt SM-guld och Karin kvalade in på egen hand till den femstjärniga hoppningen i Falsterbo. Det kommer att bli tufft, men jag tror på dem och att de står sig väl i den internationella konkurrensen, säger svensk hoppnings förbundskapten Henrik Ankarcrona.

 

Lövsta Future Challenge International går torsdag, lördag och söndag. För mer information, besök: www.lovstafuturechallenge.se

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden