Sverige
2 februari 2014 09:40

Ulla är störst i Kristianstad

Ulla Håkanson är Tidernas idrottsprofil i Kristianstads kommun.

Ulla är störst i Kristianstad
Ulla Håkanson, här med Richelle, är Tidernas idrottsprofil i 400-åriga Kristianstads kommun.

– Jag är väldigt stolt och hedrad över den fina utnämningen. Inte minst eftersom det är invånarna i Kristianstad som  utsett mig, säger Ulla Håkanson till Ridsport på söndagsmorgonen efter att ha gjort dagens första uppsittning till häst.

Röstningen har skett genom Kristianstadsbladet och på Nordöstra Skånes Idrottsgala den 1 februari avslöjades att Ulla Håkanson fått flest röster och är Tidernas idrottsprofil i Kristianstad. Tvåa i omröstningen blev Lisa Nordén och på tredje plats kom Marcus Alm.

– Ingen visste något innan idrottsgalan. Vi var tre som hade fått fler röster än övriga och vi var inbjudna till galan. Jag tyckte det var stort redan att vara bland de tre och är så klart jätteglad för priset.

I samband med att Kristianstad fyller 400 år ville kommunen hylla stans största idrottsprofil genom tiderna. Vinnaren ska ha representerat en förening i Kristianstads kommun under sin aktiva karriär. Många, däribland fyra ridsportare, har varit på förslag till priset.

– Jag tävlar som vanligt och börjar säsongen i Åstorp. Därefter blir det Strömsholm och sedan rullar det på som det brukar göra, säger Ulla Håkanson.

Ulla Håkansons imponerande cv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden