Avelsnyheter
24 mars 2014 12:10

Ung SWB Cup förbereder unga uppfödare

För första gången anordnas i år Ung SWB Cup, en förberedelse för den nationella finalen i maj. På onsdag är det träning och uttagning på Naturbruket Svenljunga.

Ung SWB Cup arrangeras i år för första gången och uttagningen är en förberedelse för den nationella finalen som kommer att äga rum på Plönningegymnasiet utanför Halmstad fredagen den 9:e maj. Ett 40-tal elever från tio gymnasieskolor kommer att delta i finalen och de som utmärker sig har möjlighet att gå vidare i SWBs selektering inför VM i England 2015. Från ASVH (SWB) kommer Ann-Charlotte Cadier, ansvarig för cupen, samt domare Lasse Berglund att finnas på plats.

Ung SWB är SWBs ungdomssatsning som startade i projektform 2008, finansierat av HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse). Projektet hette tidigare Unga Uppfödare.

Ung SWB Cup är en cup som är öppen för all gymnasieskolor som ger kurser i hästkunskap och ridning, både naturbruksgymnasier och de som har elitidrottsprogram. Tävlingsformen bygger på fem olika moment; Teoriprov, bedömning av löshoppning, bedömning av exteriör och visning av häst vid hand samt förmågan att förbereda hästen för uppvisning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden