Hoppning
11 oktober 2013 10:26

12-14-åringar ska tävla häst

Under nästa år lanseras en ny tävlingsklass - Falsterbo Childrens Challenge. Tävlingen är öppen för ungdomar mellan 12 och 14 år som tävlar på stor häst med målet att rida felfritt och stilmässigt.

– Jag tycker det här ligger helt rätt i tiden. Att unga får lära sig rida stor häst tidigt är utvecklande – så länge det görs på rätt sätt, säger Sylve Söderstrand, initiativtagare till tävlingen, i ett pressmeddelande.

Sylve Söderstrand har länge velat ha klasser för ungdomar på stora hästar. Bland annat menar han att det finns fördelar med att man tidigt lär sig rida stora hästar och att upplägget skulle kunna göra att fler ryttare får chansen. Motivet till det är att det finns många hästar som är stabila på den här nivån, och det viktigaste är att de är ridbara.

Falsterbo Childrens Challenge innehåller två kvaltävlingar och en final. Kvaltävlingarna rids dels i södra Sverige, dels på JumpClub i Enköping under våren. De sex bästa ekipagen från varje tävling går sedan vidare till finalen som avgörs under Falsterbo Horse Show. Klassen rids på 1,20-höjd, och internationella domare kommer att döma ryttarnas stil och inverkan på hästen.

– Jag nappade på idén direkt och vi är mycket positiva till det här samarbetet med JumpClub, säger Jan-Olof ”Jana” Wannius. Det här inspirerar förhoppningsvis även fler att satsa på den här typen av tävlingar vilket är positivt för svensk ridsport och svensk hoppning, säger Jana Wannius i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden