Hoppning
12 maj 2021 09:38

Unghäst-VM öppet för anmälan

Unghäst-VMFörra året satte pandemin stopp för unghäst-VM i hoppning, men nu är det dags igen. Anmälan har precis öppnat för lovande unga hästar med sikte på Zangersheide i september.

Unghäst-VM öppet för anmälan
Hingsten Tornesch, här med Malin Baryard-Johnsson, gick unghäst-VM som 5-åring. Foto: Roland Thunholm

Det blev inget UVM för unga hopphästar i fjol, men nu gör man ett nytt försök i Zangersheide 23-26 september. Anmälan är öppen fram till den 1 augusti, longlist presenteras 9 augusti och 16-17 augusti är det träning för longlistekipagen under ledning av förbundskapten Henrik Ankarcrona. Vilka som slutligen får åka publiceras 8 september.

Alla 5-, 6- och 7-åriga hästar som är grundregistrerade i SWB:s stambok är berättigade att representera Sverige i unghäst-VM. Dessutom kan ”wild cards” sökas för utlandsfödda hästar som rids av svenska ryttare.

Läs mer om berättigade hästar, uttagningskriterier, tidsplan och ekonomi för unghäst-VM i hoppning – länk till Svenska Ridsportförbundet.

Hemsida unghäst-VM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden