Avelsnyheter
8 augusti 2017 17:00

Uppfödare fortsätter att belöna vinnande kollegor

Förra året belönade Stuteri Stubbängs Ann Westling och Carl Johan Persson gångartsvinnarna i Breeders Trophy med 10 000 kronor vardera. I år fortsätter paret med sin morot och går in med 50 000 kronor.

Uppfödare fortsätter att belöna vinnande kollegor
Ann Westlings och Carl Johan Perssons uppfödning Wennica vann Breeders Trophy med Pernilla André 2007. Foto: Roland Thunholm

– Vi vill hjälpa till och stimulera svenska dressyrhästuppfödare att fortsätta sitt gedigna arbete, säger Ann Westling, på Swede Horses Facebook-sida.

Hon och Carl Johan Persson har fött upp framgångsrika gångartshästar som Wennica, som vann Breeders Trophy som 5-åring och gick unghäst-VM med Pernilla André Hokfelt i sadeln. Deras uppfödning Gazella vann Scandinavian Open i Falsterbo som 7-åring.

År 2016 gav uppfödarparet vardera gångartsvinnare i Breeders Trophy 10 000 kronor. Vid årets Breeders Trophy gör de en favorit i repris om totalt 50 000 kronor och premien delas ut vid prisutdelningen.
– Det är inte lätt att få ihop ekonomin som uppfödare, kan vi göra en liten skillnad så är det positivt, säger Carl Johan Persson till Swede Horse.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden