Sport
31 juli 2015 12:30

Valentina Truppa ställer in EM

Italiens Valentina Truppa är återställd efter olyckan i juni. Däremot får hon inte rida än och tvingas därför att ställa in EM. Nu hänger Italiens EM-lag löst.

Valentina Truppa ställer in EM
Valentina Truppa är friskförklarad efter olyckan i juni.

Valentina Truppas läkarbesök i veckan gav både bra och dåliga nyheter. Hon är helt återställd efter tävlingsolyckan i juni, men får inte rida förrän i september. Valentina var uttagen till Italiens EM-lag i dressyr, men ställer enligt läkarnas rekommendationer in sin medverkan i det stundande mästerskapet.

Med Valentina borta kan nationens lag vara i fara, uppger Eurodressage. Valentina och två till lagryttare är officiellt kvalificerade genom minst 66 procent i Grand Prix, men fjärderyttaren Ester Soldi och reserven Federica Scolari har inte klarat gränsen. Med Valentina Truppa borta har laget därmed bara två helt färdiga ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden