Hoppning
15 juli 2012 17:14

Grand Prix-seger till Belgien

Belgaren Nicola Philippaerts, klassens yngsta ryttare, vann söndagens Grand Prix-hoppning som avslutade årets Falsterbo Horse Show.

Grand Prix-seger till Belgien
Yngst i klassen blev bäst i klassen när 19-årige Nicola Philippaerts vann Longines Grand Prix Falsterbo med Carlos V.H.P.Z. Foto: Peter Zachrisson

Sex felfria ryttare, däribland Peder Fredricson som enda svensk, efter den första ronden över 1,60-hinder hade bäst förspänt inför den andra avkortade rundan, där elva ryttare fick plats med sitt resultat från det första varvet. Den andra rundan gick också mot klockan och avgjorde placeringarna mellan ryttare på samma antal fel.

Italienaren Luca Maria Moneta blev först till dubbelnollan och var glad som en speleman efter sitt andra varv. Han blev dock direkt nerpetad från tronen av danska Linnea Ericsson som var  ungefär sekunden bättre. Hon fick heller inte vara riktigt glad för först kom en schweizare och sedan Peder Fredricson med ännu bättre fart.

Amerikanska Brianne Goutal såg dock till att Peder heller inte fick vara ifred och eftersom det hela tiden gått fortare och fortare vann så klart sista startande, den endast 19-årige Nicola Philippaerts – tvillingson till Ludo – med Carlos V.H.P.Z  (val f -02 e Chellano Z).

– Jag såg några före mig i den andra rundan och visste att jag måste rida väldigt fort för att kunna vinna – och det gick ju vägen, berättade Nicola som vann med tre tiondels sekund.

– Självklart är jag väldigt glad för tredjeplatsen. Jag vet att allt är möjligt med den här hästen men att också allt kan vara omöjligt. Han har kapacitet som räcker men jag jobbar mycket för att få honom mer ridbar, kommenterade Peder Fredricson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden