Hoppning
29 juni 11:38
Ridsportplus

Vann i debuten på Stadion: ”Det var vinna eller försvinna”

GCT Stockholm 2024Signe Ekengren och D-ponnyn Pat's Choice visade ett starkt formbesked när de tog hem segern i finalen av SHW Young Talents på Stockholm Stadion. Bland childrenekipagen var det Nikki Andersson och K&T Cabaque som stod för Sveriges enda felfria runda i klassen.

Vann i debuten på Stadion: ”Det var vinna eller försvinna”
Signe Ekengren och Pat's Choice vann finalen bland D-ponnyerna I Stockholm. Foto: Daniel Enestubbe

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Lördagen på Stockholm Stadion inleddes med finalen i SHW Young Talents, när de unga ryttarna fick visa upp sig inne på arenan i en tidshoppning över 1,30-hinder. Bland de nio startande D-ponnyekipagen var det Signe Ekengren och Pat’s Choice som tog hem segern med noll fel och en supersnabb runda.

  Tvåan Mathilda Hansson och Helga Th. O var drygt en sekund efter och trean Ellen Hammarström med Ocean des As distanserad med nästan fem sekunder.

  Ett starkt formbesked av Signe Ekengren.
  – Det var vinna eller försvinna, typ. Det var väldigt nervöst men väldigt roligt att rida på den här banan. Och så har jag en helt otrolig ponny som gör allt för mig. Jag fick en jättebra känsla, säger hon.

  Det var nervöst, säger du?
  – Ja, men jag brukar tänka att jag inte ska titta upp så mycket för då blir jag inte lika nervös. Jag tänker att det bara är jag och min ponny. Det var en helt otrolig bana att rida på, det var första gången jag tävlar här på stadion men jag hoppas verkligen inte att det var den sista.

  Gct Signe Ekengren 4
  Signe Ekengren och Pat’s Choice vann finalen bland D-ponnyerna I Stockholm. Foto: Daniel Enestubbe

  Enda svenska felfria i children-finalen

  Nikki Andersson och K&T Cabaque blev precis som under fredagens inledande hoppning bästa svenska childrenekipage. På lördagen kom dessutom det som blev den enda svenska nollan, vilket räckte till en andraplats bakom segrande finländskan Sani Illi som tog storslam på stadion med sina dubbla segrar.

  – Jag hade mycket bättre ridning i dag, vi hade bra samspel och det blev en bra runda. Skönt att vara i form. Vi är redo för Peelbergen, säger Nikki Andersson och syftar på sommarens EM.

  Om du tittar på resultattavlan ser du att det bara skiljer 37 hundradelar upp till förstaplatsen. Är det en irriterande liten marginal, tycker du?

  – Ja, det var lite surt men jag är nöjd ändå. Jag kunde tagit bort ett språng i kombinationen men annars fungerade allt enligt plan.

  Gct Nikki Andersson 3
  Nikki Andersson. Foto: Daniel Enestubbe

  Resultat ponny

  Resultat children

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden