Sport
8 september 2014 09:06

”Var uppförsbacke direkt”

Med tio fel efter de två första rundorna var Rolf-Göran Bengtsson avhängd i VM-finalen från början. "Att börja med ett nedslag på sin egen häst är inte bra", säger VM-fyran. Här finns också klipp på svenskens alla finalrundor.

”Var uppförsbacke direkt”
Det var en besviken Rolf-Göran Bengtsson som mötte pressen efter sin fjärdeplats på VM.

Han kommer med tunga steg och hängande huvud genom ryttargången. De tre VM-medaljörerna har precis ridit in på VM-arenan för att ta emot sina medaljer. Själv har Rolf-Göran Bengtsson precis kommit fyra för andra mästerskapet i rad och står i en trist källarlokal och försöker förklara sitt nederlag. Det blev samma placering individuellt på EM i Herning förra året. 
– Det är tur att jag har lite att glädjas åt hemma, säger han och syftar på sin nyfödda dotter. 

Det var inte Rolf-Göran Bengtssons dag i Caen på söndagen. När han pratar med Ridsport har han redan gjort flera tv-intervjuer och det märks att han är trött på att prata om VM-finalen. Det fattades lite hos den skicklige ryttaren i dag. Han fick det inte ens att stämma fullt ut med sin egen Casall utan det blev ett nedslag redan i första rundan. 
– Jag var säker på att han skulle hoppa ut ur trekombinationen och ville inte riktigt störa honom där. Och så kom nedslaget. Att börja med nedslag på sin egen häst är inte bra, säger Rolf-Göran Bengtsson som var ende ryttaren som inte nollade med sin egen häst.

När det var dags för Dubbeldams Zenith blev det en negativ överraskning för Rolf-Göran Bengtsson.
– Han var mycket känsligare och mer elektrisk än vad man kan tro. Han var bara framåt, framåt och kastade sig över det han rev. Jag drog ner på tempot för att inte få ett nedslag till och så blev det tidsfel, fortsätter Rolf-Göran Bengtsson som hellre hade ridit Zentih senare i klassen. 
– Det var uppförsbacke direkt.

Casall verkade däremot växa med uppgiften under finalen och slutade med två nedslag. Och hingsten fick bära Jeroen Dubbeldam i holländarens segerrunda. 
– Jag tycker att Casall har tagit sig igenom den här tävlingen bra, säger Rolf-Göran Bengtsson som också fick ett nedslag med Orient Express.
– Det nedslaget kan jag inte säga varför jag fick.
Han bedyrar också att han inte blev påverkad av sin dåliga ljumske under de fyra finalrundorna. 
– Orient Express och Cortes var bekväma för mig att rida. 

Rolf-Göran Bengtsson åker hem till Tyskland redan i kväll. Det är inte helt klart vad Casall ska göra härnäst, men ett annat stort mål för säsongen är finalen i Global Champions Tour. Ryttaren själv tävlar redan nästa helg. 

Läs mer om VM-finalen.

Bildspel från VM-finalen.

Läs mer om medaljörerna.

Se intervju med Rolf-Göran Bengtsson via Svtplay nedan.

Se Rolf-Göran Bengtssons finalrunda med Casall Ask via Svtplay nedan.

Se Rolf-Göran Bengtssons runda med Zenith via Svtplay nedan.

Se Rolf-Göran Bengtssons runda med Orient Express via Svtplay nedan.

Se Rolf-Göran Bengtssons finalrunda med Cortes via Svtplay nedan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden