Sverige
11 februari 2015 14:53

Vårdbolag bemöter kritiken

Förra veckan kritiserade Folksams vd bland annat AniCura för att ha höjt priserna för veterinärvård mycket. Nu ger vårdbolaget svar på tal.

Det är AniCuras vd och koncernchef, Peter Dahlberg, som bemöter kritiken i ett pressmeddelande. ”Sedan AniCura bildades i november 2011 har den genomsnittliga prisökningen inom företaget varit cirka 2-3 procent per år, i linje med den historiska prisutvecklingen i branschen” skriver han bland annat. 

Peter Dahlberg skriver också att det är svårt att jämföra kostnader mellan kliniker och djursjukhus rakt av då till exempel ett djursjukhus med specialistvård har högre kostnader än andra. Han påpekar vidare att djursjukdomar som klåda, öroninfektion och urinvägsinfektion kan vara olika och att tidpunkten när vård söks också påverkar priset, liksom bemanningen och beredskapen på djursjukhuset.

Peter Dahlberg tycker att djursjukvården i Sverige fungerar bra med den fria konkurrens som råder. ”Oförsäkrade och försäkrade djurägare kan vända sig fritt till det djursjukhus och klinik de anser bäst kan möta djurets behov och djurägarens önskemål. Därmed blir djurägarens val av djursjukhus och klinik också den mest effektiva kvalitetsmätaren. Högkvalitativa verksamheter får fler kunder och utvecklas positivt, något som har borgat för att Sveriges djursjukvård under de senaste decennierna har blivit en av de bästa i världen” skriver han i pressmeddelandet. 

AniCura finns på över 60 platser i Norden och delägs bland annat av ett riskkapitalbolag. 

Läs om det uppmärksammade utspelet från Folksam angående veterinärkostnader här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden