Krönika
19 maj 2021 13:40

”Våren då jag blev en ofrivillig ostbåge”

LedareUnder tävlingsuppehållet har hästarna i Lina Nydahls familj fått extra mycket uppmärksamhet med vetchecks och förebyggande behandlingar. Men hur står det till med den egna kroppen? Svaret kom när ryggen smällde till vid en avsittning - nu väntar en genomtänkt fysplan för den hemmajobbande webbchefen.

Nu kommer vissa av er garva både rått och högt. I min förra ledare hyllade jag ju allt det där positiva som pandemilivet trots allt fört med sig… Det skulle jag inte ha gjort. De senaste månaderna har även vi på Ridsport jobbat hemifrån. Med en synnerligen omtänksam vd, ska tilläggas – arbetsställningar har stötts och blötts och vi har peppat varandra till gympapauser och ordentliga lunchavbrott.

Kortsidan på köksbordet hemma på gården är numera en del av webbredaktionen och gott är det – så länge man håller sig till sin plats vill säga. Husets vassaste wi-fi-plats är nämligen soffan i vardagsrummet. Där går klippning av film i ett nafs, likaså bildredigering och vesselsnabba mejlkonversationer.

Pang kändes det i ryggen när jag hoppade av hästen häromdagen.

Men den … softiga sittställningen tog till slut ut sin rätt. Pang kändes det i ryggen när jag hoppade av hästen häromdagen. På en sekund förvandlades kroppen till en stel ostbågsformation med mentala knivar i ländryggen. Tji blev det med veckans resterande ridpass och megatjii på den där mysiga söndagsfrullen på berget. Efter två smärtsamma träffar med stans kiropraktor står jag åter på benen. Med skämsstruten på.

Att vi tvåbeningar tillåter oss att slarva så förbenat med oss själva? Under tävlingsuppehållet har jag liksom många andra satsat extra mycket på allt från vetchecks till förebyggande behandlingar av familjens hästar. Uppvärmningen, jomenvisst, den är ju självklart A och O för att få till lösgjordhet, schvung och eftertraktad kadens. Men den egna stretchningen och genomtänkta fysplanen… Gör om, gör rätt, får knyta ihop den säcken.

Gör om, gör rätt, får knyta ihop den säcken.

Sista filmen jag klippte innan ryggskottet brann av blir komiskt nog en hjälp på vägen för mig, tillbaka till seriebyten och annat sadelskoj. Missa därför inte veckans uppvärmningsfilm för ryttare på Ridsport Play, med övningar för alla som månar om att vara en mjuk och smidig ryttare innan passet börjar!

I väntan på den – njut av ett fullspäckat nytt nummer av Ridsport och vår välfyllda sajt!

Tummenupp
Hiss

#vilyftervarandra
Jag hyllar den kände travtränaren Peter Untersteiner som rakt, modigt och ärligt i medier delar med sig av hur det är att drabbas av psykisk ohälsa.

 

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 8/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden