Hoppning
7 november 2011 09:33

Världen sörjer Hickstead

Hyllningarna till Hickstead, världsstjärnan som dog under världscuptävlingarna i Italien i går, verkar aldrig ta slut. Samtidigt är det många i hästvärlden som visar stort deltagande i Eric Lamazes sorg.

Bara några timmar efter Hicksteads död skapades en sida på Facebook som uppmanar alla till en tyst minut för att hedra den fantastiske KWPN-hingsten den 19 november. Kort efter hästens död startades också en RIP-sida på Facebook. På www.tidningenridsport.se har kommentarerna strömmat in sedan den tragiska händelsen strax före halv fyra på söndagens eftermiddag.

Den kanadensiske ryttaren Eric Lamaze har gjort ett uttalande på World of Showjumping där han bland annat säger att ”Jag och Hickstead har haft en fantastisk tid tillsammans”.

Det kanadensiska ridsportförbundet har skickat ut ett offentligt kondoleansbrev där  förbundets ordförande Akaash Maharaj skriver att ”Hickstead och Eric har varit ett av ridsportens mest legendariska ekipage”.

”Hickstead var en kämpe, in i det sista. En stolt hingst. Mer vild än tam, nästan”, skriver Aftonbladet. 

Brittiska Horse and Hound skriver att ”Hickstead var en av de största hästar sporten har skådat.” 

Händelsen toppade flera svenska och utländska mediers hemsidor under söndagen och kanadensiska tidningar beskriver händelsen som ”en fruktansvärd tragedi”. 

Samtidigt riktas en del kritik mot SVT som eftersände tävlingen som om ingenting hade hänt. Svtplay sände direkt via webben, klockan 17 började ett sammandrag i de ordinarie kanalerna. 

Se film på Eric Lamaze och Hickstead i Hongkong här. Ekipaget tog fick med sig ett indivudellt guld och ett lagsilver därifrån. På VM i Kentucky 2011 blev det brons. Hickstead var också bästa hästen i finalen. 

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar