Hoppning
1 november 2015 15:01

RGB sexa i världscupen

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask blev bästa svenska ekipage med en sjätteplats i söndagens världscuphoppningar i franska Lyon. Hemmaryttaren Penelope Leprevost vann.

RGB sexa i världscupen

Douglas Lindelöw och Casello var först ut i den svenska trion med startnummer 3. Henrik von Eckermann och Cantinero startade som nummer 34 och Rolf-Göran Bengtsson kom direkt efter med Casall Ask. 

Douglas Lindelöw lotsade en pigg och fräsch Casello felfritt runt den väl tilltagna grundomgången. Casello var i ett hinder i slutet av banan utan att riva, men lekte sig igenom trekombinationen och andra svårigheter. Det var felfritt i mål, precis inom den snålt tilltagna maxtiden. Det var ekipagets första tävling tillsammans sedan EM i somras. 

Henrik von Eckermann och Cantinero fick ett ganska grovt frambensfel redan på första hindret. Det spelade sedan inte någon större roll att Cantinero visade fin form. Det blev också ett nedslag på sista linjen. 

Rolf-Göran Bengtsson gjorde första starten i pågående världscupserie med Casall Ask. Hingsten visade strålande form och efter att ha varit i ett hinder i början av grundomgången gjorde han allt rätt och var felfri i mål. 

Nedslagen har varit ganska spridda över banan. Totalt var sju ekipage av de 40 startande vidare till omhoppning. 

I omhoppningen satte Douglas Lindelöw fart på Casello men det kom ett nedslag tidigt i banan. Rolf-Göran Bengtsson hade fördelen att gå ut sist i omhoppningen och även han lade upp tempot. Casall Ask var med på noterna men fick med sig ett hinder ner. Bengtsson var dock något snabbare än Lindelöw och slutade sexa, medan Douglas Lindelöw blev sjua. Segern gick till Frankrikes Penelope Leprevost som var ruskigt snabb med Flora de Mariposa.

På söndagens förmiddag blev Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask tvåa i en tidshoppning över 1,45-hinder. Både Bengtsson och von Eckermann var också placerade i en 1,40-hoppning på söndagen. 

Klassen direktsänds via SVT Play.

FEI-tv, betalkanal

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden