Hoppning
7 februari 2015 20:29

Unge Allen först till två vinster

Den unge irländaren Bertram Allen blev i lördagens Bordeaux först till två segrar i världscupen.

Med elva felfria i grundomgången blev det en mycket fin och spännande omhoppning. Det såg länge ut att bli dubbelt Tyskland genom Ludger Beerbaum/Chaman före Marcus Ehning med Maria och Vivi-Anne Gretzers Singular LS La Silla.

Men som näst sist in i avgörandet kom irländaren Bertram Allen. Inte med sin vanliga vinnare Molly Malone V. Det gick lika bra med Romanov (val f -98 e Heartbreaker-Fedor), ägd och tidigare tävlad av landsmannen Billy Twomey, som nådde mål dryga sekunden före Ludger Beerbaum.

Det gick tyvärr inte lika bra för Douglas Lindelöw och Udermus – Casello sparas inför Scandinavium. Såg väldigt bra ut fram till tians trekombination i grundomgåpngen, där hästen inte räckte över insprånget och sedan även rev elvans räcke.

Henrik von Eckermann fick heller inte till det som han ville med Cantinero. Rivning redan på det andra hindret, sedan föll åttan och slutligen även det sista hindret. Världscupen har inte varit Henriks tävling den här säsongen.

Resultat
Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden