Hoppning
20 december 2015 15:32

Italiensk WC-seger på Olympia

Italiens Emanuele Gaudiano lurade segersugna hemmaryttare på konfekten och vann söndagens världscuphoppning på Olympia. Malin Baryard Johnsson blev bästa svensk.

Italiensk WC-seger på Olympia
Emanuele Gaudiano vann WC-klassen efter en formidabel omhoppning med Admara. © Kit Houghton

Det var tredubbelt brittiskt i topp med Ben Maher och Diva II överst, när Emanuele Gaudiano skrittade in på banan som elfte ryttare bland 17 i avgörandet. Han visade direkt att han inte tänkte skänka bort något och hans Admara (val f -05 e Padinus-Murano) verkade ha samma uppfattning. I en nästan otrolig runda var de nära en sekund bättre än Maher och det höll också hela vägen till seger.

Malin Baryard Johnsson rev två hinder med Tornesch och blev bästa svensk, utanför placering men med två nya WC-poäng. Peder Fredricson hade en mindre bra dag i omhoppningen och fick inte med sig något mer än nyvunnen erfarenhet.

Grundomgången
Som tredje startande över grundomgångens 1,60-hinder satte Peder Fredricson och H&M All In klassens tredje nolla. Med startnummer 14 svarade Johan Lundh för en mycket fin runda men tyvärr föll bakbommen på insprånget i åttans oxer-räckekombination för Miebello.

Malin Baryard Joihnsson kom direkt efter Johan och satte klassens sjätte felfria runda med H&M Tornesch 1042. Henrik von Eckrmann tappade däremot chansen till poäng efter att Sansibar rivit frambommen på samma hinder som Miebello rev bakbommen. 17 ekipage gick vidare till omhoppning, vilket innebär att någon av dem blir utan världscuppoäng.

Resultat
Ställning i världscupen efter Olympia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden