Sverige
10 december 2013 07:00

Saknar dusch och toalett

Värmdö Ridklubb har bett kommunen om hjälp att rusta upp föreningens omklädningsrum som saknar både dusch och toalett.

Omklädningsrummet isolerades 2006 efter att det tidigare haft minusgrader vintertid. När klubben frågade om dusch och toalett blev beskedet från Värmdö Kommunfastigheter att ekonomiska medel saknades.

– I stället har toaletter på andra platser i anläggningen använts, säger klubbens verksamhets­chef Yvonne Anrin till Nacka Värmdö-Posten.

Därefter har frågan inte varit prioriterad av styrelsen eftersom det funnits andra, mer akuta diskussioner med kommunen. Det blev åter aktuellt när en ungdomsledare tog upp frågan och samtidigt påtalade bristen för Kultur- och fritidsnämnden.

Behovet av upprustning är stort. Med hänsyn till allergiker i offentliga miljöer som bussar och affärer är det inte acceptabelt att klubbens medlemmar inte kan duscha och byta om innan de lämnar anläggningen menar Yvonne Anrin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden