Sverige
27 februari 2015 12:00

Växande stad hot mot ridsporten

Gothenburg Horse Show är i gång och 2017 ska Göteborg vara värdstad för ryttar-EM. Ska Göteborg då fortfarande vara en stad som negligerar en av våra största idrotter, eller en stad som ligger i framkant inom ridsport i Sverige och Europa?

Den frågan ställer Birgitta Gunér (M), ridhuschef och ledamot i fastighetsnämnden, tillsammans med tre andra moderata kommunpolitiker i fredagens Göteborgs-Posten.

Efter turerna kring stallen i Stora Torp är det en berättigad fråga anser kvartetten. Det är ingen annan aom är uppsagd från sin anläggning men problematiken finns. En växande stad behöver mark för bostäder och när staden kommer närmare kommer fler människor att se skogsområdet, där ridskolan hittills varit ganska ensam, som sitt grönområde.

Debattörerna argumenterar inte mot att det byggs bostäder med ridsporten behöver också mark, både för hagar vid själva anläggningen men även skog och mark för uteritter. Ridsporten är Sveriges näst största sport och så borde de som rider också bemötas istället för den styvmoderlighet som gällt genom åren.

Om kommunen redan nu kan sätta sig ner tillsammans med ridskolorna och klubbarna kan problemen mötas i tid. Ett viktigt arbete är att hitta samverkansformer för ridsporten. Vissa markområden kan prioriteras och utvecklas för ridsport där fler ridskolor kan samverka. Runt sådana områden kan det även samlas verksamheter som knyter an till ridsporten anser skribenterna i dagens GP.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden