Sportnytt
25 september 15:09

Evelina, Lina eller Cecilia? Rösta på Årets Komet här

RöstaRidsports experter har sagt sitt och tre kompetenta unga ryttare är klara för omröstning. Vem ska premieras med utmärkelsen Ņrets Komet på ryttargalan?

Evelina, Lina eller Cecilia? Rösta på Årets Komet här
Vem tycker du ska premieras med utmärkelsen Ņrets Komet på Ryttargalan i november? Foto: I-stock

Och de nominerade är…

Hoppning: Evelina Tovek, 24 år, Varbergs Ridklubb.Evelina Tovek är hoppningens kandidat till Årets komet 2017. 24-åriga Evelina, som nationellt tävlar för Varbergs Ridklubb, har överraskat såväl internationella toppryttare som allmän svensk ridsportpublik och nationell ridsportmedia efter sin debut i femstjärniga, internationella  Global Champions Tour och Global Champions League.
Med bästa hästen Castello vann Evelina Global Champions Tour Grand Prix i Rom som topp bland flera andra fina, internationella resultat . Hon har hittills gjort fyra starter i Global Champions League och varje gång varit bäst i laget Mexico Amigos.
Evelina debuterade i Nations Cup division 1 i årets Falsterbo Horse Show och hon var även på den korta listan till EM.

Evelina Tovek är nominerad som årets komet 2017. Foto: Roland Thunholm

Fälttävlan: Lina Forsberg, 18 år, Hermanstorps Rid- och Körklubb.
Med sina hästar Caloj och Kaizen har Lina Forsberg fortsatt sin redan framgångsrika karriär och tagit klivet upp till internationell tvåstjärnig klass med den sistnämnda under 2017. Hon blev bästa svensk på junior-EM med en tolfteplats, hon tog SM-guld för unga ryttare och SM-silver i juniorklassen samt ingick i det svenska silverlaget på NM. En talang med alla förutsättningar att komma långt inom sporten.

Linda Forsberg är nominerad som årets komet 2017. Foto: Lottapictures/Fredrik Jonsving

Dressyr: Cecilia Bergåkra, 16 år, Naturläras Hästsällskap.
Som en Hälsinge-dynamo har Cecilia Bergåkra i år erövrat både U25- och YR-kategorin trots att hon har åldern inne för juniorklasser och ponny. På EM för young riders blev hon sjua respektive åtta med Primavera, med stoet Duchesse är hon på 78:e plats på den internationella U25-rankningen och på ponnyhingsten Inspi(Red) Justice RP 185 är hon på 118:e plats. Cecilia har i år tagit hem SM för YR och startade även i junior och U25-kategorin. Cecilia Bergåkra är yngst, tävlar mest och har bäst resultat.

Cecilia Bergåkra är nominerad som årets komet 2017. Foto: Roland Thunholm/Mikael Carlsson

Rösta på Årets komet här

(Laddas inte röstningssidan? Uppdatera igen.)

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar