Hästägartips
2 mars 18:28
Ridsportplus

”Veterinärkostnaderna sänker ju vem som helst”

Värd varenda krona2020 bad Ridsport åtta hästägare runt om i Sverige att bokföra varenda krona de lägger på sin häst under ett helt år, och här kan du nu se resultatet. Under första halvåret la Jenny Redenheim nästan 17 000 kronor i månaden på sin häst.

”Veterinärkostnaderna sänker ju vem som helst”
Jenny Redenheim vill ha en buffert för eventuella veterinärkostnader.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Vi hade höga veterinärkostnader under första halvåret 2020, och de fortsatte  på grund av utredningar under hösten, trots att försäkringen tog stora delar, säger Jenny Redenheim i Kungälv.
– En stor del av veterinärposten är för att vi gjort besök nästan varje månad och då vår veterinär finns längre bort nu, så har jag fått hyra lastbil, vars kostnad jag fört in under veterinärposten.

Jenny har hittat en billigare stallplats bara två kilometer hemifrån, vilket har skurit ner hennes resekostnader till i princip noll sedan hon flyttade och minskat stallkostnaden.
– Dock har vi nu inget ridhus, så viss kostnad kan komma att tillkomma, men än så länge klarar vi oss fint i vår fina paddock.

Gäller att ha en buffert för veterinärkostnaderna

Jennys budget för ”vardagen” har stämt ganska väl.
– Men veterinärkostnaderna sänker ju vem som helst… Det gäller att ha en buffert! Det var pengarna till den nya sadeln som försvann i våras, nu får vi spara igen.
– Jag upplever inte att jag försakar något genom att ha häst. Det kan vara svårt att sköta relationer som inte är hästrelaterade, men jag upplever att jag får väldigt mycket positivt av hästlivet också.
– Jag har en ekonomisk buffert för att täcka olika behov i mitt liv, inte bara för hästen.

Jenny
Jennys kostnader 2020

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 1/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden