Sverige
3 december 2011 08:17

Vill ha misskötta hästar tillbaka

Efter ett besök av länsstyrelsens djurskyddsinspektörer omhändertogs i oktober 20 hästar på Inge Johanssons gård i Ņshammar. Enligt veterinären hade de utsatts för ett långvarigt lidande. Nu vill Inge ha hästarna tillbaka.

Inge Johansson, som fram till avslöjandet om vanvård var ordförande i islandshästföreningen Gyda, var redan vid omhändertagandet mycket kritisk till åtgärden och inställd på att överklaga. 

Till förvaltningsrätten skriver han nu ”Att vid ett tillfälle under mer än 20 års hästinnehav ha missat att få ut hästarna ur boxarna samt verka dem på ett korrekt sätt och därför ta samtliga hästar från oss anser jag vara ett alldeles för långtgående beslut”.

Vid omhändertagandet avlivades tre hästar direkt. Därefter har ytterligare åtta hästar tvingats avlivas. Resterande nio hästar har polisen börjat försöka sälja men dessa vill alltså Johansson ha tillbaka. Ärendet ska nu avgöras av förvaltningsrätten.

Källa: Arbetarbladet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden