Sverige
8 juli 2014 10:59

Vill skapa folkfest med häst

– För flera år sedan hade vi Häst i stad inne i Falköping, men jag vill göra något större, säger Jan-Ove Johansson och siktar på en tiodagars hästfest inne i Falköpings stadskärna under 2015.

Det var Jan-Ove som kom med idén att göra något stort av alla hästrelaterade näringar i området. Han har skapat en grupp där intresset för hästar är gemensamt men i olika form. En distansryttare menar till exempel att om det går att ha en distansritt inne i Köpenhamn borde det även gå i Falköping.

Jan-Ove Johansson har inte pengar till projektet utan hoppas att de föreningar som vill vara med bär sina egna kostnader och står för sina egna arrangemang. Han hoppas också på stöd från det lokala näringslivet. Planerna är ambitiösa och enligt Johansson är även kommunen positiv

En hovslagartävling är redan klar till programmet som enligt planerna även ska innehålla en hästcruising genom centrala Falköping skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden