Sverige
12 februari 2015 14:33

Vill vässa hästföretagande

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och LRF Häst står bakom nystartade Hästnäringens Företagscentrum som ska erbjuda lättillgänglig och kostnadseffektiv utbildning och kompetensutveckling för aktiva och nystartade hästföretag i hela Sverige.

Hästnäringens Företagscentrum omfattar digitala verktyg för kompetensutveckling, ekonomistyrningsprogram online samt ett antal korta utbildningar/dagskurser. Snart ska det även bli möjligt med distansbaserade utbildningar via webben. Målsättningen är att företagscentret ska vara tillgängligt för alla.

Under april/maj kommer ett antal kurstillfällen erbjudas från Flyinge, som tillsammans med LRF Konsult är samarbetspartners till centret, och senare under året även från andra platser.

– Hästnäringen omfattar många ambitiösa småföretagare där verksamheten har sin grund i ett brinnande hästintresse. Vi vill hjälpa dessa att även bli mer affärsmässiga genom att erbjuda utbildningar skräddarsydda för hästföretagare, säger Kees de Jong, HNS, i ett pressmeddelande.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden