Sverige
19 februari 2015 07:38

Vinterridning möjlig när ridhuset invigdes

I 40 år har Hittarps ridklubb hållit lektion utomhus - och under de värsta vintermånaderna hållit stängt. Nu är det nya ridhuset färdigbyggt och smyginvigdes förra veckan.

Ridskolan har varit tvungna att hålla stängt mellan december och mars varje år. Nu kan terminen starta redan efter jul, skriver Helsingborgs dagblad.

– Ridhuset har diskuterats i 10-15 år, nu kan vi ta emot de barn som vill rida och vistas på gården. Vi kan bedriva verksamhet året runt vilket betyder mycket för barnen men även för hästarna som stått still under vintermånaderna, det är inte bra för deras hälsa, säger Roger Persson, ordförande Hittarps ridklubb, till tidningen.

Ridhuset har även en ramp så att funktionshindrade kan ta sig upp på hästen. I nuläget rider 160 medlemmar på de 20-tal hästar som klubben har. Förhoppningnarna är dock att klubben ska växa sig större. Ridhuset kostade cirka 3,1 miljoner att bygga och har möjliggjorts genom finansiering av Allmäna arvsfonden och Skåneidrotten.

I nästa vecka ges de första lektionerna, men den officiella invigningen sker inte förrän i maj. Då firas även klubbens 40-årsjubileum.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden