Sport
31 augusti 2014 13:40

VM-kvartetten är redo

Två nyblivna pappor, en debutant och en med för små byxor. Det svenska hopplaget har anlänt till Caen och ryttarna tänker satsa hårt redan i den inledande tidshoppningen.

VM-kvartetten är redo
Alexander Zetterman, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson är på plats i Caen. Roland Thunholm

– Jag har inte haft de här byxorna på några år och glömde att prova dem innan, säger Henrik von Eckermann och knäpper kavajen efter lite tjat från Malin Baryard Johnsson.

De svenska hästarna har precis gått igenom hästbesiktningen och stämningen i truppen är uppslupen och glad. 
– Det är sju, åtta lag som kan ta medalj här. Sverige är ett av dem, säger landslagets tränare Henk Nooren.
– Precampen har gått bra och alla friska.

Nyblivna pappan Rolf-Göran Bengtsson har sin lilla familj kvar på sjukhus, men tror inte att han kommer att få problem med att fokusera på VM.
– Jag vet att de är i goda händer. Och så fort jag sitter upp på hästen så är det bara det jag tänker på, säger han. 
– Nu är vi här för att göra vårt allra bästa.

Peder Fredricson blev också pappa nyligen. Det är hans tredje barn tillsammans med Lisen Bratt Fredricson. Hon och nyfödde Bill kommer till Caen i morgon. Peder Fredricson rider H&M Sibon på VM.
– Det hade jag inte trott i våras om någon hade frågat mig. Men nu är jag glad att jag är här med honom. Vi har bestämt att vi ska rida fort i tisdagens tidshoppning för att vara med från början, säger Peder Fredricson.

Henrik von Eckermanns Gotha FRH kan bli lite väl på hugget efter att hon har gått snabbt och ryttaren brukar undvika att sätta fart på henne i början av ett meeting.
– Hon har ett naturligt högt tempo. Jag får försöka att hålla ett högt tempo utan att rida så aggressivt så att hon inte tror att det går så snabbt, säger Henrik von Eckermann. 

VM-debutanten Alexander Zetterman går mest omkring och njuter.
– Det känns stort att vara här. Och det är skönt att ha de andra som är rutinerade med. Det ger oss stort självförtroende, säger han. 
Hur laddar du nu?
– Jag arbetar mycket med visualiering. Jag försöker att rida den perfekta rundan mentalt samtidigt som jag vill vara förberedd på det oväntade. 

Förbundskapten Sylve Söderstrand är nöjd med vad han har sett av VM-arenan hittills.
– Allt ligger väldigt samlat och bra för oss, säger han.
Vad tror du om Sveriges chanser?
– Vi är ett av de lag som kan ta medalj. Vi har ett bra lag med bra hästar. Men det har flera av de andra länderna också. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden