Hoppning
3 februari 2017 07:30

VM-ryttaren startar om efter uppbrottet

I höstas flyttade Anna-Julia Kontio, Finlands främsta hoppryttare, från Schweiz och Martin Fuchs. Nu gör hon en nystart i Tyskland.

VM-ryttaren startar om efter uppbrottet
Anna-Julia Kontio på VM i Normandie 2014.

Anna-Julia Kontio, 25, bröt upp från livet i Schweiz i höstas där hon bodde och arbetade med toppryttarkollegan Martin Fuchs. Den då 93:e-rankade ryttaren, som bland annat red senaste VM, berättade om det i oktober:
”Sorgset måste jag meddela att jag har lämnat Schweiz och slutat rida” skrev hon på sin Facebook och tillade att hon inte ville bli kontaktad.

Kontio gjorde sin sista start i femstjärniga Lausanne i september innan hon sedan försvann från banorna. Sedan dess har några av hennes tidigare främsta tävlingspartners sålts medan andra tävlas vidare av Martin Fuchs.

Nu har vinden vänt och Anna-Julias paus från ridningen är över. I februari börjar hon som ryttare hos Jochen Scherer på J.S Sportpferde i Tyskland.  
– Jag ger alltid hundra procent i allt jag gör och jag ser fram emot nya hästar och att rida igen, säger Kontio i ett pressmeddelande.

Först på tävlingsagendan står touren i Arezzo. Scherer uppger att han redan har mästerskap i åtanke och är på jakt efter nya hästar till Kontio som blir kollega med tyska Tobias Meyer.

Anna-Julia Kontio och Martin Fuchs rider vidare på varsitt håll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden