Hoppning
14 oktober 2012 16:00

Emanuelsson toppade VWGP

Formen håller i sig för Emma Emanuelsson och Titan. Efter en andraplats i VW Grand Prix i Gävle slog de till och vann andra omgången på Strömsholm på söndagen.

Emanuelsson toppade VWGP
Emma Emanuelsson blev den andra att vinna en omgång av Volkswagen Grand Prix.

Segerekipaget var ett av fyra som klarade att hålla nollan genom både grundomgång och omhoppning. Titan (val f 2003 e Camaro M-Cardento) var dock en tiondels sekund snabbare än tvåan, Helena Persson och Chamonix H (e Carnute-Caletto II), i omhoppningen.
– Jag har haft lite stolpe ut hela helgen så det känns jättebra att få till det i den här klassen, säger Emma Emanuelsson.

Hon var först med att sätta nollan i grundomgången och såg lika säker ut i omhoppningen, då hon dessutom red snabbt. Helena Persson med Chamonix H gjorde även hon en snabb omhoppning men fick se sig slagen. Trea blev Fredrik Jönsson på Aloubet (e Maloubet de Pleville-Alexon D).

Emma var sedan tidigare klar för finalen på Flyinge i mitten av november men för Helena och Fredrik innebär placeringarna på Strömsholm direktkvalificering dit. 

Grundomgången i Krafft GHS Young Rider Cup blev en utmaning för ungdomarna och endast tre ekipage klarade den elva hinder långa banan i grundomgången felfritt. Tvillingbröderna Karl Jacob Ingvarsson med Cafino (e Cafino-Roderik) och Karl Philip Ingvarsson med Come Soon (e Come On-Landfriese II) gjorde båda felfria rundor även i omhoppningen och i dag var det Karl Jacob som red snabbast i mål.
– De har varit jämna under alla år, vilket är jättekul! säger tvillingarnas pappa Sven Ingvarsson.

Märstas Emma Gulding och Thonia V. S (e Marlon-Burggraaf) gjorde en fin insats i grundomgången men fick sedan tolv fel i omhoppningen och slutade på tredje plats efter tvillingarna.

Söndagens tävling var den andra i den nya svenska GP-serien som har final på Flyinge i mitten av november. 

Resultat, Grand Prix

Resultat, Young Rider

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar