Hoppning
3 juli 2015 18:47

VW Grand Prix blir internationell

Den 31 juli är det säsongspremiär för Volkswagen Grand Prix. I år går första deltävlingen på Varbergs internationella trestjärniga tävlingar och får därmed internationell status.

VW Grand Prix blir internationell
Helena Persson och Bonzai har vunnit en final av Volkswagen Grand Prix. (Arkivbild)

Hoppserien Volkswagen Grand Prix arrangeras nu för fjärde året. Och det blir en rivstart i Varberg i slutet av juli. Tävlingarna är en trestjärnig internationell som avslutas med Volkswagen Grand Prix och har 1,1 miljon kronor i prispengar. Dessutom ger alla tre klasserna poäng på världsrankingen.
– Vi ser mycket fram emot årets Grand Prix. Inte minst för att vi för första gången får äran att arrangera en trestjärnig tävling, säger Annika Stenlund, marknadschef för Volkswagen personbilar i ett pressmeddelande. 

Efter premiären blir det tre deltävlingar innan det är dags för final på Flyinge den 18 november och alla tävlingar direktsänds på internet. Den totala prispotten är 2,2 miljoner kronor. Den ryttare som samlat flest poäng i deltävlingarna vinner dessutom en sadel. Som tidigare år blir de två bäst placerade svenska ryttarna från finalen kvalificerade till Sweden International Horse Show i Friends arena.

Volkswagen Grand Prix 2015:
31 juli-2 augusti, CSI3*, Varberg, Varbergs ridklubb.
25-27 september, Umeå ryttarförening.
16-18 oktober, Billdals ridklubb.
6-8 november, Strömsholms ridsportförening.
18 november, Flyinge hästsportklubb.

Finalsegrare Volkswagen Grand Prix:
2014: Helena Persson med Bonzai H
2013: Angelica Augustsson med Mic Mac du Tillard
2012: Emma Emanuelsson med Titan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden