Hoppning
17 mars 2013 14:48

Will om sin wc-skräll

Om några dagar fyller David Will 25. Men han har anledning att börja fira redan nu. Hans seger i söndagens världscupkval var en riktig skräll.

Will om sin wc-skräll
David Will red Colorit till seger i säsongens sista världscupkval. Hippo Foto

24-årige David Will var inte blyg när red in på arenan i holländska ‘s-Hertogenbosch på söndagens eftermiddag. Svenska stjärnan Angelica Augustssons stallkamrat red byxorna av Europaeliten som var på plats för att jaga de sista världscuppoängen. Han red 10-årige hingsten Colorit (e Coriano x Capitol I) till en knapp seger. Närmast bakom slutade Australiens Edwina Tops Alexander. 
– Min plan var bara att rida så snabbt jag kunde. Jag vågade inte tro att det skulle räcka hela vägen förrän allt var över, sa David Will
 på presskonferensen efter tävlingen.

Nu närmast väntar tävlande i Japan för den välridande 24-åringen. Och så världscupfinal i Göteborg, så klart. Han hoppas också få representera Tyskland i Superligan under året. Han och Colorit har varit ett ekipage i drygt ett år och har bland annat vunnit en GP-hoppning tidigare.

Läs mer

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-