Sport
22 februari 2017 19:56

Yngst var bäst i Morgondagens vinnare

Nu är finalen i Morgondagens vinnare i gång. Juniorerna rider den i två klasser, och efter onsdagens klass är det 13-åriga Ebba Kewenter som går ut sist i torsdagens andra finalklass.

Yngst var bäst i Morgondagens vinnare
13-åriga Ebba Kewenter vann första finalomgången av Morgondagens vinnare.

Ända sedan i höstas har juniorerna ridit kvaltävlingar om finalplatser i City Gross Morgondagens Vinnare. Kvalen har ridits i Flyinge, Billdal, Södertälje, Helsingborg och Borås. De 16 främst placerade ekipagen efter de fem kvalen har erbjudits plats i finalen under Gothenburg Horse Show.

Dagens klass, omgång ett i finalen, reds som tidshoppning över hinder på 1,30. Sex ryttare tog sig igenom banan felfritt, och bland dem stod startfältets yngsta ryttare, 13-åriga Ebba Kewenter ut lite extra. Med Cickdown (HOLST, val f-06 e Candillo-Limbus, uppf Ludger Budde) tog hon sig snyggt och säkert runt banan på 61,23 sekunder, före Vendela Lindestam som kom på andra plats med Geena Davis som red på 62,15. Ebba har rutin från Göteborg sedan tidigare – för två år sedan vann hon finalen i GP-ponnyn. Läs vårt färska reportage om Ebba här.

I morgon rids den andra och sista finalklassen i Morgondagens vinnare. Hindren ligger då på 1,35 och rids med en grundomgång och omhoppning på tid. Ryttarna startar då i omvänd startordning utifrån resultatet i klass ett. Inga resultat från första klassen följer med ryttarna utan alla startar åter igen från noll.

Resultat Morgondagens vinnare, första klassen:
1. Ebba Kewenter – Cickdown, 0 fel, 61,23 sek
2. Vendela Lindestam – Geena Davis, 0 fel, 62,15 sek
3. Stina Efraimsson – Dana, 0 fel, 62,57 sek
4. Wilma Jaqueline Glans – Prima, 0 fel, 63,43 sek

Komplett resultat

Regler Morgondagens Vinnare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden