Sport
22 februari 2017 18:09

YR-ryttarna värmde upp i Göteborg

Nu har Krafft Young Rider Cup kickat igång i Göteborg. YR-ryttarna har värmt upp och fått känna på hindren i Scandinavium. Stella Röhlcke blev bästa svenska ryttare med en tredjeplats.

YR-ryttarna värmde upp i Göteborg
Stella Röhlcke blev bästa svensk när första klassen i Krafft Young Rider Cup reds i Göteborg (arkivbild).

Krafft Young Rider Cup är en tävling som riktar sig till ungdomar mellan 16-21 år. Ryttarna har ridit fem kvaltävlingar i Flyinge, Billdal, Södertälje, Helsingborg och Borås. De tio bästa eipagen efter de fem kvalomgångarna har kvalificerat sig till finalen. Tävlingen är internationell och utländska ryttare har dessutom bjudits in. Fem ryttare från Norge, Danmark och Tyskland fanns på plats så startfältet bestod av 15 ryttare.

Dagens klass var en uppvärmningsklass i 1,40 med bedömning i två faser. Resultatet från onsdagens klass tas inte med till klass två och tre.

Det blev norskt i topp genom Synne Ljosland på Hope (NWB, sto f-07 e Clinton-Concorde). Felfritt i båda faserna och med klart snabbaste tiden: 29,45 sekunder. Linn Hamann, Tyskland, kom tvåa på Crystal Clear med dubbla nollor och 31,41 sekunder i andra fasen. Bästa svensk blev tredjeplacerade Stella Röhlcke på Crimson, felfritt i två faser och tiden 33,28. Totalt var det fem ryttare som red felfritt i de båda faserna.

I morgon rids klass två, också över 1,40-hinder, och resultatet i den klassen avgör startordningen i lördagens final över 1,45-hinder.

Resultat Krafft Young Rider Cup, klass ett:

1. Synne Ljosland, Norge, Hope, 0 – 0, 29,45 sek
2. Linn Hamann, Tyskland, Crystal Clear, 0 – 0, 31,41 sek
3. Stella Röhlcke, Sverige, Crimson, 0 – 0, 33,28 sek
4. Lisa Ulven, Norge, Zydoctro v. Kapel, 0 – 0, 33,66 sek
5. Wilma Marklund, Sverige, Consensso Corte , 0 – 0, 34,05 sek

Komplett resultat

Regler Krafft Young Rider Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden