Hoppning
3 augusti 2017 17:00

Zettermans hästar säljs på auktion efter ägartvist

Två av hoppryttaren Alexander Zettermans internationella tävlingshästar ska säljas på auktion. Detta efter att en tvist mellan hästarnas delägare har behandlats av Kristianstads tingsrätt.

Zettermans hästar säljs på auktion efter ägartvist
Volstrups Cody är en av Alexander Zettermans topphästar som säljs på auktion. Fredrik Jonsving

Det handlar om hästarna Cougar Q (SWB val f 2005 e Camaro M-Irco´s Diamond uppf Eva Olausson) med meriter upp till och med femstjärnig 1,50-klass och Volstrups Cody (DWB val f 2006 e Carlos DZ-Corlando uppf Pia Holländer) som bland annat gick i Scandinavium i våras och har representerat Sverige i Nations Cup. 

Alexander Zetterman äger de båda hästarna tillsammans med PVRT Equestrian AB. 
– De båda parterna är inte överens hur deras samägda egendom, alltså hästarna, ska förvaltas. Därför har tingsrätten utsett en god man som ska sälja dem på auktion. Det är så man gör enligt samägandsrättslagen, säger advokat Jesper Arvenberg som har utsetts till god man av Kristianstads tingsrätt och ansvarar för försäljningen. 

Enligt beslutet från tingsrätten, som togs i juni efter en längre tids skriftväxling mellan parterna, vill Alexander Zetterman att de båda hästarna ska säljas, men detta har PVRT Equestrian AB motsatt sig.

Auktionen hålls i Stockholm den 29 augusti. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden