Avel
9 oktober 2016 16:41

Järta toppade 7-årsfinalen

Järta, under Karin Martinsen, var snabbast av två dubbelnollor och vann finalen för de 7-åriga hästarna på Flyinge.

Järta toppade 7-årsfinalen
Karin Martinsen satte Järta främst i finalen för 7-åriga hästar. Roland thunholm

Fyra ston gjorde upp i omhoppningen i 7-årschampionatet vid Breeders Trophy och bäst var kvicka Järta (SWB sto f -09 e Heartbeat-Krius xx, uppf Lena och Staffan Hammarskiöld, äg Björn Lundgren)
– Nu har hon väl verkligen visat att hon räcker även i de större klasserna, sa ryttaren Karin Martinsen som tog sin fjärde Breeders-seger.

Sandra Carlsson hade två hästar med bland de fyra som var i omhoppning. Först ut var hon med Zinedine och Sandra såg ut att ha något stort på gång innan bommen på sista hindret föll. Magdalena Regårdh försökte sedan med Lucy in the Sky men även hon fick problem och slutade på fem fel.

Därefter var det Karins tur och hon visade att sista startande, Sandra Carlsson, nu med Fibonacci-systern Vera Wang, skulle få en riktig match. Så även om Sandra försökte var hon tvungen att ge sig med två klara sekunder.
– Karin har gjort ett fantastiskt jobb. Järta ska få fortsätta att utvecklas tillsammans med Karin, sa Eva Ohlsson, som tillsammans med Björn Lundgren äger Heartbeat-Krius xx-stoet.

Spekulanterna står dock på kö. Medan Järta gjorde sina hoppningar kom förfrågningar från holländare som sett klassen via tv-sändning.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden