Avelsnyheter
22 mars 2013 00:55

Briar flyttar till Storbritannien

Hingsten Briar 899, som med Jan Brink var en del av det svenska dressyrlandslaget under mer än tio år, flyttar nu till Storbritannien och The Stallion Company.

Briar flyttar till Storbritannien
Sprallig Briar på sin nya bas i Storbritannien.

Briar (-91, e Magini-Krocket) godkändes för avel 1995 och hade sitt bästa år i avelskarriären 2001, då han fick 120 ston i Sverige. Han har även lämnat tre godkända söner i Sverige, där två av dem stått som bruksprovssegrare.
De senaste två åren har dock endast ett fåtal ston betäckts med fuxhingsten, som hunnit bli 22 år, och nu flyttar Briar till Storbritannien för att nå en ny kundkrets.

Ägaren och uppfödaren Hans-Yngve Göransson skriver i ett pressmeddelande att Briar nu får sällskap av hingstar som Kannan, Parco, Odermus R, Clinton R och Grafenstolz hos det brittiska stuteriet.
– Briar har redan avkommor i Storbritannien och i och med flytten får uppfödarna lättare tillgång till sperman, säger Hans-Yngve.

Briar 899 och Jan Brink deltog i samtliga internationella mästerskap under tio år, och har startat i tre OS och flertalet världscupfinaler. Främsta meriterna är EM-silver individuellt 2003, samt vinst i Aachen 2005.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden