Avelsnyheter
8 februari 2014 08:00

Valegro årets KWPN-häst

Efter en omröstning på sin webbsida har KWPN valt ut årets häst. Inte helt oväntat blev det femfaldige guldmedaljören och rekordhållaren Valegro. Han visades upp av Charlotte Dujardin och Carl Hester inför en entusiastisk Brabanthalle.

Valegro årets KWPN-häst
Årets häst i KWPN - Valegro Kim C Lundin kim@witnet.se

Valegros obrutna segersvit och rekord på dressyrbanorna har gjort den lille men ack så imponerande Valegro-sonen mäkta populär. Nu är han tolv år och fortfarande i en utvecklingskurva som går uppåt enligt Carl Hester som berättade historien om ”Blueberry”.

-Varje vecka rids han ut två gånger av vår 78-åriga granne, de tar sina skogsturer och jag är lika glad varje gång de kommer tillbaka, sa Hester och gjorde korstecken. -Det säger en del om den här hästens fantastiska temperament.

Charlotte Dujardin red koncentrerat och visade upp Valegros makalösa mjukhet och förmågan att gå från yttersta samling direkt ner i avspänd skritt.

Publiken jublade, uppfödarna Joop och Maartje Hansen hedrades liksom ägarna Rory Luard och Carl Hester. Valegro uppförde sig som förväntat, öronen ständigt framåt och accepterade hyllningarna med intresse.

För KWPN är Valegro den verkliga illustrationen av en ”Happy Athlete”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden