Avelsnyheter
2 september 2014 10:14

Dags att anmäla till rådgivande bedömning

Nu är anmälan öppen för rådgivande bedömning för unga hingstar, vilka kommer att äga rum i november på olika naturbruksgymnasium runt om i landet.

Från ASVH:

”SWB arrangerar under november månad tillsammans med olika naturbruksgymnasier runt om i landet rådgivande bedömning för unga hingstar. Bedömningen är öppen för hingstar födda 2010-2013, och i mån av plats även för äldre hingstar med tävlingmeriter. Syftet är att du som hingstägare ska kunna få vägledning om din hingst kan vara intressant att visa vid bruksprov längre fram och därmed aktuell att behålla som hingst.

Upplägget vid bedömningen är ungefär den samma som vid treårstest. Du visar din hingst i lösgalopp och löshoppning, samt får den exteriörbedömd vid hand. Är din hingst 3 år eller äldre visas den även riden. Din hingst bedöms av två domare ur SWBs avelsvärderingsnämnd (AVN). Hingsten blir allsidigt bedömd och även härstamningen vägs in i det slutgiltiga omdömet.”

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden