Avelsnyheter
14 september 2014 10:02

ZeeWrench och Fair Spot champions

ZeeWrench vann årets Breeders och det öppna championatet i fälttävlan för 4-åriga hästar i Flyinge på söndagen. Margareta Algotssons Fair Spot vann klassen för 5-åringar. Bland 6-åringarna tog Alice sin tredje raka titel.

ZeeWrench och Fair Spot champions
Linda Algotsson red Fair Spot till seger i klassen för 5-åringar.

– Det är en härlig häst med massor av energi, säger Ellen Brunes som red ZeeWrench till seger.

ZeeWrench (e Firenze-Feliciano äg/uppf Madlen Johansson) var med i matchen redan från början och låg fyra efter dressyren. Efter en fin hoppning klättrade han till en andra plats. Efter söndagens uppgift i terrängmomentet på debutantnivå där han bland annat visade bra galoppförmåga och fin inställning till hinder blev det seger i både Breeders Trophy och Svenskt Avel- och Sportchampionat.
– Jag är överväldigad. Det trodde jag aldrig, säger Madlen Johansson som nu ska sälja ZeeWrench.

I klassen för 5-åringar blev komplette Fair Spot (Balougraph u Fairytale e Levantos II uppf/äg Margareta Algotsson) dubbelsegrare efter en övertygande terräng, perfekt lotsad av Linda Algotsson.  Den store valacken visade bland annat sin stora kapacitet och goda galoppförmåga på 100-banan.
– Han är också en jättetrevlig individ att hålla på med på alla sätt, säger Margareta Algotsson.

Årgången med fälttävlanshästar som är födda 2008 fortsätter att domineras av Hip Hop-dottern Alice. Det var tredje segern i årgångschampionatet för Fredrik Linells uppfödning. Stoets ryttare och ägare Anna Nilsson håller nästan på att pösa över av stolthet när hon berättar om sin följsamma och kloka häst.
– Hon är så rolig. Jag längtar efter att få rida henne varje dag, säger Anna Nilsson som nu hoppas på att få rida unghäst-VM med Alice.
6-åringarnas mästerskap gick i enstjärnig klass.

Se bildspel här

Läs mer

Resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden