Avelsnyheter
13 januari 2016 10:43

Heartbeat till Lövsta Stuteri

Danske Heartbeat, som bland annat utsågs till Ņrets hingst i Danmark 2013, har fått ny hemadress - den A-premierade hopphingsten bor numera på Lövsta Stuteri utanför Stockholm.

Heartbeat till Lövsta Stuteri
Magnus Olausson

Lövsta Stuteri och Seminstation har köpt Heartbeat (-01, e Heartbreaker-Ramiro-Pericles xx), som blev Årets Breeders Trophy-hingst 2014.
– Vi tycker att det är oerhört glädjande att kunna erbjuda våra stoägare en internationell topphingst. Vi har i flera år haft förfrågningar på Heartbeat från våra stoägare och därför känns det extra roligt att ha honom på station hos oss. Heartbeat är en fantastisk förärvare och har dessutom toppkvalitet på seminen, säger Malin Cohlin, chef på Lövsta Seminstation, i ett pressmeddelande.

Heartbeat godkändes i Danmark 2004 och blev Flöjhingst. Han vann sedan sitt 30-dagarstest 2005 och blev champion som 4-, 5- och 6-åring i Danmark. Han har fått sju godkända söner – i Sverige finns Hasard 1245 som rids av Niklas Arvidsson. Flera av avkommorna tävlar svår klass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden