Avelsnyheter
5 februari 2016 22:00

Från Tingsryd till Belgien

Osaka Hästak lämnar sina uppfödare i småländska Tingsryd för äventyr i Europa. Igår resten hon mot sitt nya hem hos familjen Philippaerts i Belgien.

Från Tingsryd till Belgien
Osaka med Hästaks ryttare Joel Andersson.

SWB-stoet Osaka (f 2007, Carmargue-Little Boy) är uppfödd hos familjen Kjellson på Hästak och efter att stadigt ha klättrat uppåt sedan 3-årstestet bär det nu av ut i Europa. Ny ägare är Ludo Philippaerts, som själv har hoppat fyra OS och har två söner på Grand Prix-nivå.
– Det kan nog bli deras lillebror som ska rida Osaka, men vi får se. Kanske hon säljs vidare sedan, säger Anders Kjellson.

Lillebror är unga Thibault som tog brons på ponny-EM i somras och även rider stor häst. Redan i november var Ludo och Olivier Philippaerts på besök i Småland. De var intresserade av 1,40-meriterade Osaka, men deras försök att pruta lite gick inte hem hos Kjellsons.
– Vi tycker att hon är en så pass bra häst så vi ville inte gå ner. Sedan kom Ludo och en tjej tillbaka för några veckor sedan och därefter köpte de henne direkt. Det är förstås skoj att hon kommer till Ludo. Jag har sålt Jungfru Hästak dit tidigare och han är bra att göra affärer med.

Osaka härstammar från stamstoet Diademe (SWB, f 1981, e Diamanat–Diedron). På stuteriet fick hon Diamore (SWB, f 1990, e Little Boy), som i sin tur födde Osaka 2007. Osakas föl Starlet Hästak (SWB, f 2011, e Cosmeo) blev så småningom mor till stofölet XoXo Hästak (SWB, f 2015, e Balou).
– Vi har dem här så vi har kvar blodet även om Osaka är såld, säger Anders Kjellson. Vi kan ju inte veta än vad det blir av dem, men visst hoppas vi att de också ska bli riktigt fina.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden