Avelsnyheter
13 oktober 2017 11:30

Tysta bruksprovet tas bort

BRUKSPROVDet blir en hel del förändringar i SWB:s hingstreglemente 2018 och 2019.
Bland annat återgår SWB till att ge muntliga omdömen om hingstarna under pågående bruksprov.

”Det tysta bruksprovet” – alltså att premieringsnämnden inte gav några muntliga omdömen under bruksprovet – provades i våras och fick en del kritik. Nu går SWB tillbaka till hur det har varit tidigare och ger muntliga omdömen om hingstarna under pågående prov. Det här berättar SWB på sin webbplats.

Måste visas som 4-åringar

En annan nyhet är att de hingstar som genomför ett godkänt bruksprov som 3-åringar inte måste visas fram som 4-åringar. Deras godkännande gäller två år, men de kan välja om de vill göra nytt prov som 4-åringar, 5-åringar eller ett utländskt prov.
För de hingstar som godkänts som dressyrhingstar som 3-åringar blir hoppmomentet valfritt när de återkommer till ny prövning.
Det blir också utökade krav på röntgen av hingstar från och med 2019. 

Det blir inte heller någon premiering av hingstar 2018, priser och utmärkelser delas ut i anslutning till annat SWB-arrangemang.
Det ska också tittas vidare på hur hingstklasser för 3-7-åriga hingstar i anslutning till Breeders Trophy kan utvecklas.

Alla förändringar i hingstreglementet inför 2018.

Mer om förändringarna i hingstreglementet kommer under fredagen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden