Avelsnyheter
27 mars 2017 11:00

Blaengwen Dafydd högst bedömd

Welsh cobhingsten och åldermannen Blaengwen Dafydd blev högst bedömda welsh på hingstvisningen på Grevagården i Skövde i lördags.

Blaengwen Dafydd högst bedömd
Blaengwen Dafydd plockade domarpoäng. Foto: Yvonne Karlsson

Av de fem hingstar som klarade kraven för kvalitetsbok var det 19-årige cobben Blaengwen Dafydd som satte ynglingarna på plats och utsågs till dagens Bäst i Kvalitet.

Den rörlige och typiske Blaengwen Dafydd (e Blaengwen Brenin-Cippyn Red Flyer, uppf UK, äg Sara Isacsson, Rimforsa) är välmeriterad från tävlingsbanorna och har innan verkat i avel, men nu har han också klarat kraven för införande i kvalitetsboken.

Ytterligare två cobhingstar klarade detta. Det var 5-årige Editions Mr Arcimedes (e Fjordglimt Sir Thomson-Leyeswick Dai, uppf/äg Theresia Ljungdahl, Fristad) och 6-årige Enderleins Golden Flyer (e Janton Statesman-Derwen Railway Express, uppf/äg Cecilia Enderlein Nilsson, Höör).

Enda sektion B-hingsten att klara poänggränsen var den skotksfödde Mynach Oregon (f-11 e Eyarth Beau Geste-Moelview Mohawk, äg Lena Aniansson, Mönsterås) som med sina 42 p var placerad tvåa i BIK.

Godkänd på grund av sin hopptalang blev partbredhingsten D’Diablo Da Vinci (f-12 e Orchard d’Avranches- Langaas Trinket, uppf/äg Josefin och Madeleine Friberg, Östra Ljungby) som tidigare på ungponnybedömningar visat prov på hopptalang utöver det vanliga.

Vid visningen kungjordes även tre höjningar, bla prestationsförärvaren Simberg Hobnob som tilldelades ELIT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden