Avelsnyheter
27 mars 2017 13:00

Oklarheter gav få visade connemaror

Då Svenska Connemarasällskapet ännu inte fått godkänt av Jordbruksverket på sin ansökan om att vara avelsorganisation för rasen, var det fyra hingstar som inte kom fram till visning vid hingstbedömningen i Skövde.

Oklarheter gav få visade connemaror
Castle Verdi RC 118 riden av testryttaren i hoppning Barbro Wiengren Foto: Yvonne Karlsson

Fyra hingstar kom fram för bedömning, därav två tidigare avelsvärderade hingstar som var inne för att göra särskilt bruksprov.

Annelie Hallström i Norsholm valde att visa sin egenuppfödde 3-åring Mister Praizman QQ (e Gurteen Paddy u Hagens Fancy RC 1331 e Hagens Ryan), som gillades av domarlaget. Han tilldelades 88888=40 p exteriört, 7 i galopp och 7-6 i löshoppning.

8-årige Castle Verdi är godkänd i klass 1 sedan tidigare och var nu inne för att göra ett frivilligt bruksprov, liksom New Grange Oscar Grauagh (f-08 e Wings of Justice), som är införd i B-stamboken på Irland. Castle Verdi genomförde sitt bruksprov med goda resultat och med spets på hoppbetygen, medan den andre genomförde exteriör, löshoppning och uppsutten hoppning, men avbröt söndagens gångartsprov pga orenhet.

Enligt information på SCS hemsida så kommer avelsvärderingsnämnden att fatta avelsvärdesbesluten i efterhand, så snart så är möjligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden