Avelsnyheter
12 september 2017 10:14

All In-syskon dragplåster vid fölauktion

Det är en högklassig kollektion av årsföl som erbjuds vid årets final av Flanders fölauktioner. Två halvsyskon till All In och ett unikt Cumano-föl är några av dragplåstren.

All In-syskon dragplåster vid fölauktion
Ett unikt föl efter VM-vinnaren Cumano och två halvsyskon till EM-vinnaren H&M All In är några av dragplåstren vid höstens Flanders fölauktion.

Det är dags för ”Grand Final” av årets Flanders-auktioner. Den 21 september går 36 toppstammade föl under klubban i Opglabbeek, Belgien – bara 15 minuter från Lanaken där unghäst-VM i hoppning just då pågår.

Stort dragplåster på auktionen är två småsyskon till H&M All In. Ronin van Schuttershof och Rihanna van Schuttershof har samma pappa som den nyblivna EM-mästaren: Kashmir van Schuttershof. Båda fölen har även dessa blodslinjer även på mödernet då de är linjeavlade på All In:s farmor Fines van de Kameren. 

Ett annat dragplåster är Cumano-sonen Cajus. Det har varit svårt att få dräktigt med dem VM-vinnande holsteinerhingsten Cumano, men flera av hans relativt få avkommor har varit mycket framgångsrika. Cajus som kommit till genom ICSI-metoden, där man ingecerar en enskild spermie direkt i stoets ägg.

Kannan, Cornet Obolensky, Balou du Rouet, Baloubet du Rouet, Big Star, Diamant de Semilly, Comme Il Faut är några av de andra välkända papporna till de totalt 36 fölen. Stolinjerna representeras av individer med sportgener i toppklass.


Philyra LVP Z (Plot Blue-Bamako de Muze) är ett av de lovande fölen som erbjuds under auktionen. Foto: Flanders Foal Auction.

Är du sugen på att fylla på i stallet eller är du bara nyfiken? Här hittar du information, bilder och filmer på alla fölen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden