Sverige
26 april 2012 10:39

Högbo RK får underkänt

Högbo Ridklubb hotas av stängning, då klubbens stall underkänns av djurskyddsinspektörerna. Om inte bristerna åtgärdas omedelbart kan stallet tvångsstängas.

Enligt länsstyrelsen är boxarna för små och i dåligt skick. Arbetarbladet skriver att länsstyrelsens inspektörer anser att boxarna även är otidsenliga och med dörrar som går ut mot stallgången. Klubben har också fått anmärkning på att golvet är ojämnt, och måste därför göras om.

För att åtgärda problemen har Fredrik Böhling, verksamhetschef på Högbo Ridklubb, kontaktat kultur- och fritidsnämnden då det skulle kosta cirka 800 000 kronor att byta ut stallinredningen.
– Vi har fått en fråga om vad vi tycker eftersom vi har ansvaret för föreningslivet. Min åsikt är att det är viktigt att det här blir åtgärdat, säger kultur- och fritidschefen Bo Eriksson till Arbetarbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden