Sverige
14 juni 2012 09:05

Minnesfond har utsett stipendiater

Moa Södergren och Stephanie Linde får varsitt utbildningsstipendium ur Carin Lindströms Minnesfond. Detta efter att ha nominerats av sina respektive klubbar. De båda ponnydressyrryttarna får 10 000 kronor vardera.

Minnesfond har utsett stipendiater
Stipendiaten Moa Södergren med sina ponnyer Adrenalin och Martell.

12-åriga Moa Södergren, Almunge, har nominerats av Djurgårdens Ryttarklubb och 14-åriga Stephanie Linde, Torestorp, har nominerats av Marks Ridklubb. Båda ryttarna har beskrivits som duktiga, lovande och ambitiösa dressyrryttare som tar väl hand om sina ponnyer och är goda kamrater.

I ett pressmeddelande skrivet av en representant från familjen Lindström står det att Moa tävlar C-ponnyn Adrenalin och B-ponnyn Martell. Moa är kvalificerad med båda ponnyerna till SM 2012 och har många nationella placeringar.

Stephanie har D-ponnyn Tequilla Star och två ungponnyer. Även hon är kvalificerad till SM 2012. Hennes dröm är att en gång få tävla i OS. Stephanie finns med i Svenska Ridsportförbundets observationsgrupp och har just fått veta att hon är uttagen till en internationell tävling i Tyskland.

Stipendierna, som är på 10 000 kr vardera, är avsedda att användas till träning för kvalificerade tränare.  Moa vill träna för Louise Nathhorst och Hanchen Ressle. Stephanie vill i första hand träna för Kurt Carstensen.

Carin Lindströms Utbildningsstipendium delas i år ut för sjätte gången av Carin Lindströms son Sebastian Lindström. Utdelningen sker den 12 augusti under SM i ponnydressyr. Tidigare stipendiater är Marina Mattsson, Victoria Logård, Josefine Ivarsson-Mårtensson, Miranda Iderfors-Widell samt Klara Svanberg och Alicia Carlsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden