Sverige
16 december 2016 23:50

Linda Heed flyttar till Skåne

Malmö blir Linda Heeds nya bas. Efter 40 år lämnar familjen verksamheten vid Björke Gård i Västerljung och flyttar till Skåne.

Linda Heed flyttar till Skåne
Linda Heed lämnar Södermanland och flyttar till Skåne

Linda Heed med familj flyttar från Södermanland till en hästgård utanför Malmö. Den 1 juni behöver de vara installerade och klara på sitt nya ställe.
– Det är en 40-årig verksamhet som ska flyttas så det är ingen lätt match, säger Linda till Ridsport.

Den nya gården beskriver Linda som ”hyfsat färdig” med ridhus och ridbana, men lite småfix ska ordnas innan flyttlassen kan gå. Linda berättar också att de kommer att bo alldeles vid Öresundsbron, så det blir nära till stan men ändå på landet.
– Det har jag längtat efter – att inte bo ute på vischan, förklarar Linda.

Den stora skillnaden blir nu att Linda får mycket närmare till sitt tävlande ute i Europa. Men även att familjen får mer tid tillsammans. Maken Rickard jobbar i hela Sverige men mest i Malmö, så det blir mindre resande.
– Min dotter börjar i skolan nästa år och kan inte följa med mig lika mycket på tävlingar längre, förklarar Linda som en av anledningarna till beslutet att flytta.

Känslomässigt har beslutet gått i tre faser.
– Först ångest, jag är ju sörmlänning och har alltid bott i Södermanland, säger Linda, och tillägger att avståndet till hennes och makens familjer som blir en utmaning.
– Det är också jättespännande, säger Linda om fas två, det känns helt makalöst med en egen gård. Tidigare har familjen Heed bedrivit sin verksamhet på en arrenderad gård så att äga sin gård blir en ny upplevelse.
– Sedan blir det en utmaning med en ny kundkrets nere i Skåne. En ny vardag.
Linda hoppas få många hästägare som följer med henne söderut, och hoppas hitta nya hästägare.
– Det ska bli kul med flytten, summerar Linda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden