Sverige
20 maj 2016 11:20

Nu bemöter HNS kritiken mot hästbranschen

Hästbranschen har mycket att jobba med. Det konstaterat Sara Westholm, arbetsmarknadsansvarig på Hästnäringens Nationella Stiftelse, i ett debattinlägg på SVT Opinion.

Nu bemöter HNS kritiken mot hästbranschen
HNS önskar att ingen ska behöva uppleva det som Tilda Schönbeck berättat om både i Ridsport och i SVT.

Sara Westholms inlägg kommer som ett svar på SVT-programmet Dolds uppmärksammade granskning av hästbranschen. Hon beklagar de tragiska historierna som berättats i programmet och konstaterar att det är något som ingen ska behöva uppleva.

Men hon konstaterar också att en undersökning som Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, lät genomföra visar att upplevelsen bland hästintresserad allmänhet, arbetstagare och studenter är neutral beträffande hästnäringen som arbetsgivare. Det vill säga, varken bätte eller sämre än andra branscher.

Sara Westholm skriver att HNS vill göra vad stiftelsen kan för att stötta så väl branschens arbetsgivare som arbetstagare. Men att Sverige varken har en lagstadgad minimilön eller någon lagstiftning som anger att arbetsgivaren måste teckna försäkringar och betala in pension för de anställda.

Läs hela Sara Westholms debattinlägg på SVT Opinion här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden