Sverige
29 januari 2017 08:28

Polisen anmäler elev vid riksanläggningen Wången

Gymnasieskolan på Wången har de senaste åren haft problem med stökigheter och elever beskriver klimatet som "väldigt grabbigt". Nu har Polismyndigheten anmält en elev misstänkt för sexuella ofredanden.

Polisen anmäler elev vid riksanläggningen Wången
En elev vid riksanläggningen Wången har anmälts av polisen misstänkt för sexuellt ofredande

Lokala medier i Jämtland har i flera år rapporterat om problem på Hästnäringens riksanläggning Wången i Alsen. På Wången finns flera gymnasieprogram med hästinriktning, och för eleverna vid travskolan har klimatet varit särskilt tufft. Det har skrivits om urartade fester, elever som stängts av, elever som valt att hoppa av och om vaktbolag som fått övervaka elevernas boenden. Flera elever beskriver Wången som ”väldigt grabbigt” och att det pågått under en längre tid.

Efter att tre flickor tagit kontakt med polisen i Östersund och berättat sina historer har nu Polismyndigheten anmält en 20-årig elev misstänkt för sexuella ofredanden. Ärendet har hög prioritet hos polisen i Jämtland då det finns barn under 18 år inblandade.

Wångens ledning erkänner fel och brister i ett inlägg på deras hemsida.
– Varje gång en elev upplever sig utsatt eller kränkt så är det ett nederlag och en signal om att vi där och då inte lyckats göra tillräckligt, skriver Johan Sunderg och Eva-Lena Blom i inlägget som du kan läsa här.

Ridsport följer ärendet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden