Sverige
29 mars 2017 16:50

Tidningskoncern storsatsar på ridsport

Ridsportbevakningen är långt ifrån högsta prioritet på många redaktioner, men Mittmedia går mot strömmen. Företaget som ger ut en rad lokaltidningar storsatsar nu på ridsport. ”Ridsporten är en av de största sporterna och det ska synas” säger nya ridsportredaktören Therese Nilsson.

Tidningskoncern storsatsar på ridsport
Nu blir det mer häst i ett gäng svenska lokaltidningar.

Mittmedia som sträcker sig från Östersund till Örebro står bakom bland annat 28 dagstidningar och flera gratistidningar. Efter ett projekt förra året med bland annat livesändningar från hästtävlingar görs nu en storsatsning på fler sändningar, reportage och tävlingsbevakning vid såväl lokala tävlingar som större evenemang som Falsterbo.
– Ridsporten är en av de största sporterna och det ska synas, säger nya ridsportredaktören Therese Nilsson.

Hon kommer att fungera som spindeln i nätet och står i tät kontakt med de lokala sportreportrarna som har i uppdrag att rapportera från sina områden.
– Några i ridsportgruppen har hästbakgrund medan andra inte alls har det, men alla är lika engagerade, säger Therese.

Hur har det gått för de mindre hästerfarna reportrarna hittills?
– En kollega var på sin första hästtävling nyligen. Jag tipsade honom om att be om hjälp på plats och lovade att han skulle tas emot med öppna armar. Precis så blev det – nu är han taggad och vill på ännu fler tävlingar.

Vad tycker du om ridsportbevakningen i Sverige?
– Jag har inte stenkoll på all övrig lokalmedia runt om i Sverige, men klart är att det finns de som inte bevakar ridsporten alls medan andra gör det väldigt bra. Det finns hela spektrat. Generellt skulle media definitivt kunna bevaka ridsport mer – då kanske det inte skulle bli en så stor överraskning för vissa när en ryttare vinner Jerringpriset.

Har er satsning något med Jerringpriset att göra eller är det bara bra timing?
– Satsningen började förberedas långt innan, bland annat genom det mindre projektet förra året. Jerringpriset är mer som ännu ett bevis på att ridsporten verkligen engagerar.

Hur känns det att ha ett arbete där du ser till att många läsare och tittare får ta del av sporten?
– Det är ett drömjobb som känns helt fantastiskt. Det är ett viktigt uppdrag och det är otroligt roligt att få lyfta fram ridsporten som jag har brunnit för sedan jag var liten.


Therese Nilsson är spindeln i nätet i den nya ridsportrapporteringen. Foto: Joakim Berglund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden