Sverige
10 april 2017 12:55

Två hästar fick svansarna avklippta

Två hästar i ett stall i Sigtuna har fått svansarna avklippta av någon okänd person. ”Jag är på ett sätt glad att bara svansen är avklippt, men är samtidigt rädd att det ska hända något mer” säger hästägaren Silje Brundin om den polisanmälda händelsen.

Två hästar fick svansarna avklippta
Siljes häst fick svansen avklippt inne i stallet.

Silje Brundin, snart 18, har sin häst Milton i stallet på Sveriges Ridgymnasium i Sigtuna. I fredags eftermiddag var någon eller några inne i stallet och klippte av svansarna på två hästar, vilket UNT rapporterade om.
– Min häst har fått halva svansen avklippt, men för min kompis häst är det värre. Den svansen klipptes av vid svansroten, säger Silje till Ridsport.

Obehaglig händelse
Hon berättar att det är lugnt i stallet annars och att någon troligen har haft koll på när varken personal eller elever befann sig i stallet under dagen.
Det avklippta taglet var slängt i vattenkoppen och hela händelsen känns obehaglig.
– Jag är på ett sätt glad att bara svansen är klippt och att ingen häst är skadad, men är samtidigt rädd att det ska hända något mer i stallet, säger Silje som knappt kunde sova en blund natten efter händelsen.

Hennes häst Milton är en snäll kille som aldrig skulle säga ifrån eller markera. Efter att någon klippte hans svans är han bakskydd.
– Redan samma kväll när jag var hos honom märkte jag det. Han var bakskydd och rädd när jag höll på med täckets remmar där bak och ville att jag skulle gå bort, säger Silje.

Polisanmält
UNT berättar att polisen uppger att de ser allvarligt på händelsen, som är polisanmäld.
– Det är ett mycket konstigt beteende. Vi kommer att hålla koll på det här, säger kommunpolisen Jonas Junered till tidningen.


Miltons svans efter att någon klippte av den.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden